Trouwen in een kasteel

Hoe ziet de dag van uw dromen er uit?

Welke geliefden dromen er niet van elkaar het ja-woord te geven in een romantische kapel, gevolgd door een heerlijke borrel, een uitgebreid diner en als kers op de taart een spetterend feest? Het sfeervolle Kasteel Eyckholt biedt vele mogelijkheden voor de invulling van deze onvergetelijke dag. 

Ceremonie

14:00

Ontvangst

Ontvangst van de daggasten in het romantische Kasteel Eyckholt met een kop koffie, thee of een ander drankje naar wens. Afhankelijk van het  weer ontvangen wij uw gezelschap in onze bar of op het terras.

Voor de bruid is het mogelijk om zich voorafgaand aan de ceremonie te verkleden op de bovenverdieping van het kasteel. Hier is voldoende ruimte om eveneens uw make-up en haren te laten verzorgen.

Ceremonie

Start van de huwelijksceremonie. De Kapel wordt klaargezet in huwelijkse setting: de banken worden achter elkaar gezet, zodat er een looppad gecreëerd wordt. De ruimte wordt extra aangekleed met kaarsjes. Verdere versiering kunt u zelf verzorgen. 

Tijdens de ceremonie zult u zelf zorgen voor de muziek. Het is mogelijk om onze piano te gebruiken.

Toast

15:00

Toast & Taart

Tijd om te toasten op het kersverse bruidspaar! Wij staan voor u klaar met een heerlijk glas sprankelende Cava. De toast zal bij goed weer plaatsvinden op het terras, anders in de bar of tuinkamer. Er worden een aantal statafels en een zitje klaargezet. 

Na de toast is het tijd voor een volgend mooi moment: het aansnijden van de bruidstaart. U zult de taart aansnijden en wij zullen het hierna van u overnemen en de taart verder verdelen onder uw gasten. Bij de taart serveren wij een kop koffie of thee. U bent vrij in de keuze van uw bakker. Wij rekenen uitsluitend snijgeld voor de taart en het uitserveren hiervan. 

Na het aansnijden van de taart zullen de drankjes naar wens geserveerd worden. Op tafel zullen wij nootjes en olijfje plaatsen. Om uw gezelschap voor te bereiden op het diner worden onze aperitiefhapjes en een amuse geserveerd.

Diner

17:00

Diner

De Kapel of Tuinkamer staat klaar voor uw sit-down diner. 

Onze Chef de Cuisine werkt zo veel als mogelijk met streek- en seizoensproducten. Het menuvoorstel voor uw bruiloft sturen wij u twee maanden vooraf toe. Om u een goede indruk te geven van onze keuken en het menu sturen wij u hierbij het menuvoorstel toe van januari 2018.

Geroosterde tonijn en snowkrab
Dashi | salade van snowkrab | gembersorbet
***
Gebakken hertenbiefstuk
Ratatouille | nobashi garnaal | paprikaschuim
***
Madarijn
Structuren van yoghurt | witte chocolade

Om het diner compleet te maken serveren wij graag bij elke gerecht een bijpassende wijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor onze huiswijnen. Op tafel plaatsen wij flessen plat en bruiswater. Een ander drankje is op verzoek snel voorzien. 

Als afsluiting van het diner serveren wij een kop koffie met friandises. 

Uw gasten krijgen nu de gelegenheid om zich op te frissen op de eerste verdieping van het kasteel.

Avondprogramma

20:00

Feestavond

Ontvangst van de avondgasten met een sprankelend glas Cava en start van de feestavond. Bij de ingang van het kasteel zullen wij sfeervolle kaarsverlichting plaatsen. In de Tuinkamer worden uitsluitend statafels geplaatst. In de bar, Heerekamer en Kapel is gedurende de avond zitmogelijkheid.

Op tafel worden nootjes en olijfjes geplaatst. Gedurende de feestavond schenken wij dranken uit Hollands assortiment (frisdranken, bier, huiswijnen (rood, wit en rosé), port, sherry en vermouth. U kunt kiezen voor een drankenarrangement of alle dranken naar verbruik laten berekenen.

U bent vrij in de keuze voor muzikale invulling gedurende de feestavond.

Openingsdans

21:30

In de Tuinkamer wordt plaats gemaakt voor de openingsdans van het bruidspaar. Na de openingsdans worden er enkele hapjes geserveerd. Er zijn vele mogelijkheden voor de invulling van de hapjes.

Onze ervaring leert dat na al het gefeest rond middernacht er behoefte is naar een hapje. Graag voorzien wij uw gezelschap van een middernacht-snack. Qua invulling zijn er verschillende mogelijkheden. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een puntzakje friet met mayonaise.

Uw mooie dag komt ten einde. De muziek wordt zachter gezet. De feestavond wordt afgesloten met een laatste rondje voor de gasten, waarna het tijd is om naar het hotel of huiswaarts te gaan.

Bovenstaande dagplanning is slechts ter indicatie. U bent van harte welkom om onder het genot van een kop koffie uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Een offerte maken wij graag voor u op maat, neem hiervoor contact met ons op.

© Ruud Claessen | RUUDC Fotografie 

"Complimenten over de culinaire hoogstandjes,
lekkere wijnen en het vriendelijke personeel. Chapeau!"

Openingstijden

Maandag   Gesloten *
Di. t/m vr., zondag   12:00 tot 21:30 uur
Zaterdag   18:00 tot 21:00 uur
* reservering op aanvraag mogelijk

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief.
 
Eerdere nieuwsbrieven bekijken
Meer berichten op Facebook

Contact met Kasteel Eyckholt

Vragen?