Limburgse streekproducten: Livar (Limburgs varken)

17 mei 2019   •   Blog | Limburgse streekproducten | restaurant   •   Kasteel Eyckholt

Als Limburgs restaurant kunnen de Limburgse streekproducten natuurlijk niet ontbreken. Onze mooie provincie kent tal van regionale producten waar we bij Kasteel Eyckholt graag mee werken. Het varken van Livar is al jaren een bekend streekproduct en is ook vaak terug te zien in ons Menu Eyckholt.

Over Livar

Livar is een producent van varkensvlees. Maar wat maakt Livar een uniek Limburgs streekproduct? Livar is gelegen in het smalste stukje van Nederland, in het dropje Echt, op steenworp afstand van Kasteel Eyckholt. Sinds 1999 levert Livar varkensvlees waarbij de nadruk ligt op de smaak van het vlees.

Kenmerkend voor Livar is de goede levenskwaliteit van het varken:

  • De beestjes hebben alle vrijheid om buiten te scharrelen
  • De varkens krijgen een variatie van verschillende granen welke speciaal geselecteerd worden
  • Het Livar varken is ten alle tijden voorzien van vers water
  • De varkens hebben allemaal nog hun typerende krulstaart


Dat Livar de kwaliteit van het leven van de varkens hoog in het vaandel heeft staan blijkt uit het drie sterren Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming dat het bedrijf sinds 2016 draagt.

Het vlees

‘Smaak als beloning van goede zorg’ is de missie van Livar met het Limburgs Kloostervarken. De grootse zorg en passie die Livar heeft voor hun varkens vertaald zich voor Kasteel Eyckholt in een aantal heerlijke Limburgse streekproducten die verwerkt worden in onze gerechten. Dat onze Chef de Cuisine graag werkt met deze Limburgse streekproducten blijkt wel: “Livar levert een hoge kwaliteit varkensvlees. Het vlees is malser en is beter vet dooraderd. Een mooi regionaal product!”

Deze mooie Limburgse streekproducten zijn daarom ook terug te zien in een aantal van onze gerechten:

Zelf ervaren

Op een zonnige woensdag in april hebben we met het gehele team van Kasteel Eyckholt een bezoekje gebracht aan Livar om zelf te ervaren waar ons mooie Livar vlees vandaan komt. Bent u benieuwd geworden naar de heerlijke Limburgse streekproducten van Livar? Voor meer informatie over het kloostervarken of een bezoekje aan Livar plannen kunt u terecht bij VVV Zuid-Limburg.

Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de nieuwsbrief.
 
Eerdere nieuwsbrieven bekijken

Contact met Kasteel Eyckholt

Vragen?